ROC Mondriaan-ICT: Wind in de zeilen met X-pages

De Zwitserleven zeilweek en de 34e ronde om Texel, de grootste catamaran race ter wereld, zijn vlekkeloos verlopen mede dankzij de inspanningen van ROC Modriaaan-ICT uit den Haag. Met 12 studenten en een docent waren zij in de weer om alle ICT zaken voor dit grootse evenement te verzorgen. Het Mondriaan-ICT richtte de complete ICT-Infrastructuur van het event in en ontwikkelde en beheerde specifieke applicaties.

De zeilweek bestaat uit het wereldkampioenschap slalom-windsurfen, de open Nederlandse kampioenschappen catamaran zeilen en Nacra World (type catamaran). Op 25 juni werd het geheel afgesloten met de ronde om Texel waar dit jaar liefst 400 catamarans aan deelnamen. Voor het vertier na het zeilen was een enorme feesttent ingericht op het strand met optredens van o.a. Dj’s van Radio 538, Wolter Kroes en Kane.

ICT speelt een belangrijke rol voor de organisatie: voor het relatiebeheer, de  inschrijving, de uitslagen, de afmelding van zeilers en de parkeervergunningen. Alle gebruikte applicaties zijn gebaseerd op Lotus Notes technologie. Om de uitslagen snel te kunnen presenteren na afloop van de wedstrijd, is een module gebouwd die uitslagen automatisch toevoegt aan een PowerPoint presentatie.

Voor de inschrijving door zeilers was dit jaar een speciale module toegevoegd aan de website van de organisatie. Deze module maakte uitgebreid gebruik van workflow en is gebouwd met X-pages. De leerlingen hadden bij de bouw daarvan steun gehad van leden van Lotus Loves People, waardoor het bouwproces aanzienlijk was versneld.

Ook aan de infrastructuur is enorm veel werk verzet door het Mondriaan. Zij hadden de beschikking over één van de dertien kantoorcontainers die de organsatie op het strand had laten plaatsen. Daarin waren 8 netwerkservers actief en via netwerkswitches, routers en 1680 meter bekabeling maakte de gehele organisatie daarvan gebruik. Daarnaast waren er 50 WIFI-verbindingen. De gehele operatie werd continu bewaakt door de Mondriaan Service Desk.

Via de beschikbare synchrone 80 Mb Internetverbinding werd met de z.g. ROT-server (ROT staat voor Ronde om Texel) op het ROC Mondriaan-ICT in den Haag elke minuut gerepliceerd en de site van het event geüpdatet.
Niets was aan het toeval over gelaten, want in het geval de snelle internetverbinding uit zou vallen, waren er ook nog twee back-up verbindingen mogelijk.

De organisatie was enorm tevreden over de performance van het geheel. De docenten en studenten van het Mondriaan kunnen terugkijken op een zeer geslaagd en leerzaam event waarmee ze echt een stuk theorie in praktijk hebben gebracht. Vanwege haar enorme bijdrage heeft de Zwitserleven zeilweek en de Ronde om Texel het Mondriaan opgenomen als zilveren sponsor in al haar uitingen.


Foto: Een deel van het projectteam in de ICT container met ICT docent Jeen de Jong.

Meer infromatie: www.roundtexel.com en www.bootinbeeld.nl

Geplaatst op 5 juli 2011, in Blog en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: